banner 3

crowl

e xamogela: για όσα μπορούν να μας κάνουν να χαμογελάμε, να μας εντυπωσιάσουν , να μας προβληματίσουν. Μια κουβέντα ανάμεσα μας , χωρίς ήχο μα με φωνή ικανή να σπάσει την σιωπή μας! Ένα blog φτιαγμένο με όσα κουβαλά η ψυχή μας και απ΄ όσα το βλέμμα αρπάζει.. Εδώ σε τούτο το blog που όλοι οι καλοί χωράνε περιμένουμε να μοιραστούμε μαζί σας οτιδήποτε σας αφορά και θέλετε να δημοσιευθεί, σχόλια, απόψεις, νέα σας, ακόμη και τις πιο απλές σκέψεις σας. Ακόμη και αν νιώθετε πως θίγεστε από κάποια ανάρτηση μας ή για ότι άλλο θέλετε. Δεν έχετε λοιπόν, παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας μας mail στην παρακάτω διεύθυνση: Nikibest112@gmail.com Τέλος, επισημανουμε οτι η αναρτηση θεματων απο αλλους ιστοτοπους δεν σημαινει αυτοματα και την αποδοχη μας. ..

φοντο

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ελληνικά έργα σε μουσείο της Μασσαλίας


images (1)


Σαράντα ελληνικά έργα από μουσεία της Ελλάδας πρόκειται να” ταξιδέψουν” στην Γαλλία προκειμένου να εκτεθούν σε μουσείο της Μασσαλίας στα πλαίσια έκθεσης αφιερωμένη στους πολιτισμούς της Μεσογείου, η οποία θα διαρκέσει τρία χρόνια.

Πρόκειται για το   Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου στη Μασσαλία, ενώ τα από την Ελλάδα έργα θα στείλουν το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Επιγραφικό, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, αλλά και από συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, των ΚΕ΄, Γ΄και ΙΕ΄ Εφορειών Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Να πούμε επίσης πως το εν λόγω μουσείο, το οποίο διαθέτει δύο κτήρια και βρίσκετε στο λιμάνι της Μασσαλίας, θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό σε λίγο μόλις καιρό. Στο κτήριο J4, έκτασης 1600 τ. μ., και συγκεκριμένα στο ισόγειο, θα παρουσιαστεί η έκθεση για την Μεσόγειο.
Η έκθεση έχει ως σκοπό την παρουσίαση των μεσογειακών πολιτισμών, αλλά παράλληλα θα επιχειρήσει να κάνει μια συγκριτική παράθεση ανθρωπολογικών αναφορών από πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν σε ανάλογες γεωπολιτικές θέσεις, όπως για παράδειγμα στον Κόλπο του Μεξικού ή στη Θάλασσα της Κίνας.
Η έκθεση αναμένεται να παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα συμβάλει στην προώθηση αλλά και στην καλύτερη κατανόηση των μεσογειακών πολιτισμών.
 πηγη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου