banner 3

crowl

e xamogela: για όσα μπορούν να μας κάνουν να χαμογελάμε, να μας εντυπωσιάσουν , να μας προβληματίσουν. Μια κουβέντα ανάμεσα μας , χωρίς ήχο μα με φωνή ικανή να σπάσει την σιωπή μας! Ένα blog φτιαγμένο με όσα κουβαλά η ψυχή μας και απ΄ όσα το βλέμμα αρπάζει.. Εδώ σε τούτο το blog που όλοι οι καλοί χωράνε περιμένουμε να μοιραστούμε μαζί σας οτιδήποτε σας αφορά και θέλετε να δημοσιευθεί, σχόλια, απόψεις, νέα σας, ακόμη και τις πιο απλές σκέψεις σας. Ακόμη και αν νιώθετε πως θίγεστε από κάποια ανάρτηση μας ή για ότι άλλο θέλετε. Δεν έχετε λοιπόν, παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας μας mail στην παρακάτω διεύθυνση: Nikibest112@gmail.com Τέλος, επισημανουμε οτι η αναρτηση θεματων απο αλλους ιστοτοπους δεν σημαινει αυτοματα και την αποδοχη μας. ..

φοντο

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο








Δείτε φωτογραφίες των πιο παράξενων επαγγελμάτων στον πλανήτη (Pics)...

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "βρωμάει η δουλειά", ή "δουλειές για γερά νεύρα". Σε κάθε περίπτωση, τα επαγγέλματα που θα δείτε παρακάτω, είναι πραγματικά, ρεαλιστικά και "ψαγμένα", καθώς δεν πρόκειται για συνηθισμένες καθημερινές δουλειές που οδηγούν μαθηματικά στη ρουτίνα.
Η φωτογράφος Nancy Rica Schiff κυκλοφόρησε το 2002, το βιβλίο "Odd Jobs, Portrait of Unusual Occupations" που απαρτίζεται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες της, που εστιάζουν σε αυτό ακριβώς που περιγράφει ο τίτλος.
Η ίδια, απαθανάτισε τους σκληρά εργαζόμενους και "ιδιαίτερους" επαγγελματίες ανά τον κόσμο, εν ώρα εργασίας. Δοκιμάζοντας δηλαδή σκυλοτροφές, οσμές, ξεσκονίζοντας δεινόσαυρους ή μαζεύοντας μπαλάκια του γκολφ από λίμνες. Όλοι νοιώθουν περήφανοι για αυτό που κάνουν.
Στο λεύκωμα της άλλωστε, περιλαμβάνονται και δηλώσεις των ανθρώπων που δέχτηκαν να φωτογραφηθούν.
Η επιτυχία του λευκώματος ήταν τέτοια που ακολούθησε η φετινή έκδοση "Odder Jobs" (ακόμη πιο περίεργες δουλειές), απ' όπου προέρχονται και τα "πορτραίτα" που βλέπετε παρακάτω.
Η Αμερικάνα φωτογράφος, ασχολείται μάλιστα με το αντικείμενο εδώ και δέκα χρόνια, "οργώνοντας" τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο βιογραφικό της, βρίσκονται και τα πορτραίτα των Andy Warhol, Woody Allen και Whoopi Goldberg.
Η Daily Mail παρουσιάζει το εκπληκτικό, και συνάμα ξεκαρδιστικό, έργο της Schiff.
Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες ορισμένα από τα πιο παράξενα επαγγέλματα:
Ξεσκονιστής δεινοσαύρων: κάθε μουσείο που φιλοξενεί οστά δεινοσαύρων, πρέπει να έχει και τον "καθαριστή" τους

Δύτης που συλλέγει μπαλάκια του γκολφ: από λίμνες που βρίσκονται στα τερέν που ασκείται το άθλημα.











Ειδικός ρολογιών: ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία ρολογιών τύπου "Big Ben". Δε μιλάμε για απλούς "κούκους" δωματίου ή σαλονιού.











Ανθρώπινος "σάκος" του μποξ: κοινώς, αυτός που θα δεχτεί τις γροθιές του επαγγελματία στην προπόνηση του. Συνήθως είναι και αυτός αθλητής, αλλά ο ρόλος του είναι... παθητικός.












Άγαλμα της Ελευθερίας: ανθρώπινο άγαλμα της Ελευθερίας για την ακρίβεια, στους δρόμους της Νέας Υόρκης .











Αυνανιστής ζώων: ίσως το πιο "παράξενο" επάγγελμα στον πλανήτη. Κάποιοι εκεί έξω, πρέπει καθημερινά να συλλέγουν το σπέρμα των ταύρων. 











"Γεμιστής" ρωγμών: αγαλμάτων για την ακρίβεια. Γιατί η φθορά του χρόνου πρέπει να αντιμετωπίζεται προτού να είναι πολύ αργά .












Ράφτης στηθόδεσμων: όχι και τόσο "παράξενο" επάγγελμα, αλλά αν μη τι άλλο διαφορετικό. Ιδίως αν το ασκεί ένας άνδρας όπως ο εικονιζόμενος.












Ελεγκτής οσμών: Όσοι ακολουθούν το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας αποσμητικών και αντιιδρωτικών, τον οποίο πραγματοποιούν μυρίζοντας τις μασχάλες των δειγμάτων. "Βρωμάει" η δουλειά.











Δοκιμαστής σκυλοτροφών: γιατί η γεύση μετράει για όλους.























πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου