banner 3

crowl

e xamogela: για όσα μπορούν να μας κάνουν να χαμογελάμε, να μας εντυπωσιάσουν , να μας προβληματίσουν. Μια κουβέντα ανάμεσα μας , χωρίς ήχο μα με φωνή ικανή να σπάσει την σιωπή μας! Ένα blog φτιαγμένο με όσα κουβαλά η ψυχή μας και απ΄ όσα το βλέμμα αρπάζει.. Εδώ σε τούτο το blog που όλοι οι καλοί χωράνε περιμένουμε να μοιραστούμε μαζί σας οτιδήποτε σας αφορά και θέλετε να δημοσιευθεί, σχόλια, απόψεις, νέα σας, ακόμη και τις πιο απλές σκέψεις σας. Ακόμη και αν νιώθετε πως θίγεστε από κάποια ανάρτηση μας ή για ότι άλλο θέλετε. Δεν έχετε λοιπόν, παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας μας mail στην παρακάτω διεύθυνση: Nikibest112@gmail.com Τέλος, επισημανουμε οτι η αναρτηση θεματων απο αλλους ιστοτοπους δεν σημαινει αυτοματα και την αποδοχη μας. ..

φοντο

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η ελληνική φέτα κατακτά τη γαλλική αγορά


ΑΘΗΝΑ 15/04/2013















Η αξία εισαγωγών φέτας στη Γαλλία παρουσιάζει αύξηση το 2012 (25.820.870 ευρώ) σε σχέση με το 2010 (22.040.131 ευρώ), εκ της οποίας το μερίδιο της ελληνικής φέτας το 2012 αντιστοιχεί στο 38% επί των συνολικών γαλλικών εισαγωγών φέτας, ενώ το 2010 στο 34% περίπου (αύξηση 4%). 


Αυτά αναφέρονται σε έρευνα αγοράς του τομέα τυροκομικών προϊόντων στη Γαλλία, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας Παρισίων.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σε συνέχεια των κυριότερων εξαγωγών λευκών τυριών -τύπου «φέτας», η Δανία βρίσκεται στην δεύτερη θέση με σταδιακή αύξηση σε 9.168.696 ευρώ το 2012 σε σχέση με τα 7.255.737 ευρώ το 2010. 

Η Ιταλία θεωρείται ο τρίτος σημαντικότερος εξαγωγέας λευκών τυριών -τύπου «φέτας» προς τη Γαλλία με την αξία των εξαγωγών της το 2011 να κυμαίνεται σε 5.035.948 ευρώ ενώ το 2012 διαπιστώνεται μικρή πτώση στα 4.398.724 ευρώ. Η Ελλάδα εξάγει επίσης προς τη Γαλλία κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα και κασέρι.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας Τελωνείων της Γαλλίας, η αξία εισαγωγών τυροκομικών προϊόντων στο διάστημα 2010-2012, παρουσιάζει μια αύξηση της τάξεως του 9,46%.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου