banner 3

crowl

e xamogela: για όσα μπορούν να μας κάνουν να χαμογελάμε, να μας εντυπωσιάσουν , να μας προβληματίσουν. Μια κουβέντα ανάμεσα μας , χωρίς ήχο μα με φωνή ικανή να σπάσει την σιωπή μας! Ένα blog φτιαγμένο με όσα κουβαλά η ψυχή μας και απ΄ όσα το βλέμμα αρπάζει.. Εδώ σε τούτο το blog που όλοι οι καλοί χωράνε περιμένουμε να μοιραστούμε μαζί σας οτιδήποτε σας αφορά και θέλετε να δημοσιευθεί, σχόλια, απόψεις, νέα σας, ακόμη και τις πιο απλές σκέψεις σας. Ακόμη και αν νιώθετε πως θίγεστε από κάποια ανάρτηση μας ή για ότι άλλο θέλετε. Δεν έχετε λοιπόν, παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας μας mail στην παρακάτω διεύθυνση: Nikibest112@gmail.com Τέλος, επισημανουμε οτι η αναρτηση θεματων απο αλλους ιστοτοπους δεν σημαινει αυτοματα και την αποδοχη μας. ..

φοντο

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ήτανε τάχα τυχερό, ή, έγινε στην τύχη;


Μπορεί να ήτανε εκείνο το τυχερό, ίσως πάλι  από τύχη να ¨δέσανε" του κόσμου οι αλλαγές με το όνομα του!  Το σίγουρο είναι πως ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών, δυναμώνει την μνήμη,  είναι όλο δροσιά αφού είναι γεμάτο κατά 80 τοις εκατό με νερό και κάνει κάθε γιατρό να.... τρέμει ενώ παρέα με ροδόνερο και λάδι.. κάνει θαύματα στο δέρμα ! ...


Ο λόγος για το.... μήλο, αυτό το υπέροχο φρούτο που για χάρη του  τέσσερις άνθρωποι μείνανε στην ιστορία  !

Ας πάρουμε όμως τα πραγματα απο που αλλού;  Απο την αρχή! Δηλαδή απο την ... γυναίκα !  Εύα, η πρωτόπλαστη που κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω απλά με ένα μήλο !
Μπορεί, όμως,  στην περίπτωση της Ευας το μήλο να μην είχε τόσο καλά αποτελέσματα, αλλά αυτό δεν συνέβη με τους άνδρες της παρέας..

Πρώτος ο Γουλιέλμος Τέλλος ο θρύλος των Ελβετών,  που έζησε τον 14ο αιώνα. Η  άρνηση του σε απόφαση του αυτοκράτορα Αλβέρτου Α της Αυστρίας, να προσκυνήσει ένα δουκικό καπέλο στερεωμένο σ ένα πάσσαλο τον έφερε μπροστά σ΄... ένα μήλο αυτή την φορά τοποθετημένο στο κεφαλι του ίδιου του του γιου και εκείνον να πρέπει να πετύχει με το βέλος του, τον σωστό στόχο! Μπορεί η αντίδραση του να ενθάρρυνε τον ελβετικό λαό στον αγώνα του για ανεξαρτησία απο τον Αυστριακό ζυγό. Ίσως η εξαιρετική του ικανότητα στην σκοποβολή του έσωσε τη ζωή και η τόλμη του τον βοήθησε να ξεφύγει απο βέβαιο θάνατο, όμως πέρα από όλα, έμεινε στην ιστορία γιατί κατάφερε να κόψει στα δυο ένα μήλο με το βέλος του!!

Αιώνες αργότερα, το 1600, κάπου στη Β. Αγγλία ένας ακόμη άνδρας ο Νεύτωνας  χάρη  σ ένα υπέροχο δέντρο και τον καρπό του θα ανακαλύψει την θεωρία της βαρύτητας. Θεωρία ικανή να αλλάξει τον κόσμο, μ έναν τρόπο διαφορετικό από εκείνον της Εύας - αν και  στις δυο  περιπτώσεις είχαμε ... πτώση !

Και για το τέλος, θα ταξιδέψουμε στη σύγχρονη εποχή. Που δεν  έχει βέλει τόξα και βέλη και ο παράδεισος είναι υπο αμφισβήτηση ! Σφραγίζεται  όμως  απο τον Steve Jobs που καθώς έλεγε θα έδινε όλη του την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη!.  Μπορεί να μην γινόταν να αρπάξει μια τέτοια ευκαιρία, μα άρπαξε το μήλο και το έκανε όχι απλά σήμα μιας επιχείρησης, μα την αρχή μιας νέας εποχής στην τεχνολογία .
Η αρχή έγινε το 1976 μαζί με τους Steve Wozniak και Ronald Wayne με την χορηγία του Markkula Jr.. ίδρυσαν την apple , με σήμα κατατεθέν της το δαγκωμένο μήλο.

Ο Steve Jobs ήταν ο άνθρωπος που δεν άλλαξε απλά τα πράγματα μα στην ουσία δημιουργήσε μια νέα εποχή και γι αυτό δικαίως έχει μείνει στην ιστορία ως ο γκουρού της τεχνολογίας. Όπως έλεγε ο ίδιος, δεν μπορείς να ρωτάς τους πελάτες τι θέλουν και μετά να προσπαθείς να το φτιάξεις. Μέχρι να το φτιάξεις, θα θέλουν κάτι άλλο.

Δεν ξέρω αν  πρέπει να οφείλουμε τις αλλαγές του κόσμου στο μήλο, μα σίγουρα πρόκειται για ένα υπέροχο και τυχερό φρούτο!

Ν. Κ. Διαχειριστής του   e-xamogela.blogspot.com/    29/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου