banner 3

crowl

e xamogela: για όσα μπορούν να μας κάνουν να χαμογελάμε, να μας εντυπωσιάσουν , να μας προβληματίσουν. Μια κουβέντα ανάμεσα μας , χωρίς ήχο μα με φωνή ικανή να σπάσει την σιωπή μας! Ένα blog φτιαγμένο με όσα κουβαλά η ψυχή μας και απ΄ όσα το βλέμμα αρπάζει.. Εδώ σε τούτο το blog που όλοι οι καλοί χωράνε περιμένουμε να μοιραστούμε μαζί σας οτιδήποτε σας αφορά και θέλετε να δημοσιευθεί, σχόλια, απόψεις, νέα σας, ακόμη και τις πιο απλές σκέψεις σας. Ακόμη και αν νιώθετε πως θίγεστε από κάποια ανάρτηση μας ή για ότι άλλο θέλετε. Δεν έχετε λοιπόν, παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας μας mail στην παρακάτω διεύθυνση: Nikibest112@gmail.com Τέλος, επισημανουμε οτι η αναρτηση θεματων απο αλλους ιστοτοπους δεν σημαινει αυτοματα και την αποδοχη μας. ..

φοντο

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Χρωματίστε τη ζωή σας


Χρωματίστε τη ζωή σας
Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Υπάρχουν πλέον αναρίθμητες έρευνες… που αποδεικνύουν ότι τα χρώματα επιδρούν στην ψυχολογική διάθεση και καταπολεμούν ψυχικές και σωματικές διαταραχές.
Η χρωματοθεραπεία βασίζεται στην αρχή που λέει ότι το κάθε χρώμα εκπέμπει ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος που επιδρά στον οργανισμό μας και στην ψυχική μας διάθεση. Άλλα χρώματα διεγείρουν και αναζωογονούν, άλλα χαλαρώνουν, ηρεμούν και βελτιώνουν τη διάθεση.
Βάλτε χρώματα στη ζωή σας και εκμεταλλευτείτε την επίδρασή τους, στο σπίτι, στο γραφείο, στα έπιπλα, στα ρούχα και στα αξεσουάρ σας!

Η χρωματοθεραπεία αναλύει τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου, κόκκινο, πορτοκαλί, μωβ, πράσινο, κίτρινο, μπλε, λουλακί. Το λευκό και το μαύρο δεν εφαρμόζονται μιας και το λευκό περιέχει το σύνολο των χρωμάτων της ίριδας ενώ στο μαύρο υπάρχει απουσία χρώματος....


ΤΑ ΖΕΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: Τονώνουν, διεγείρουν, αναζωογονούν.

ΚΟΚΚΙΝΟ
Σύμβολο του ήλιου, της φωτιάς, του πάθους και του αίματος.
Το κόκκινο χρώμα διεγείρει το σώμα, τις αισθήσεις ακόμη και τα όργανα. Φορέστε το όταν θέλετε να τονώσετε την ανασφάλειά σας, όταν καλείστε να καταβάλλετε μια έντονη σωματική προσπάθεια, να συμμετάσχετε σε κάποιον αγώνα που απαιτεί μεγάλη ενέργεια ή κάνετε κάποιο δυναμικό σπορ ή είδος άσκησης. Προσδίδει μαχητικότητα και ανεβάζει τα επίπεδα της αδρεναλίνης, ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και διεγείρει τα τεμπέλικα όργανα. Αποφύγετέ το αν έχετε υπερδιέγερση, στρες, πυρετό, όταν κάνετε μια ήπια μορφή άσκησης, ακόμα και όταν έχετε μια συνέντευξη για δουλειά, γιατί ενδέχεται να σας βγάλει μια επιθετική εικόνα. Αν σας αρέσει στο σπίτι, βάψτε κάποιον τοίχο που δεν είναι απέναντι από τον καναπέ ή την πολυθρόνα σας και αποφύγετέ το στην κρεβατοκάμαρα. 

ΚΙΤΡΙΝΟ
Διεγείρει το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο και χαρίζει αισιοδοξία. Ενδείκνυται όταν έχετε πεσμένη διάθεση, βοηθά στη διατήρηση της προσοχής και ενισχύει τη  συγκέντρωση και την όραση. Συστήνεται όταν υπάρχει κατάθλιψη, δραστηριοποιεί το πεπτικό σύστημα και τις εντερικές λειτουργίες. Φορέστε το για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας, όταν καλείστε να κάνετε μια δύσκολη πνευματική εργασία καθώς διεγείρει την εγκεφαλική λειτουργία και ενισχύει την προσοχή και τη μνήμη. Σε περίπτωση ανορεξίας, το κίτρινο ανοίγει την όρεξη.
Αποφύγετέ το, αν πάσχετε από νευρικές ή φλεγμονώδεις ασθένειες, γιατί είναι πολύ διεγερτικό.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Χαρίζει αισιοδοξία, ισορροπία και καταπολεμά την κούραση. Αν διανύετε περίοδο στρες, φορέστε το για να ηρεμήσετε. Καταλαγιάζει τη νευρική ένταση και χρησιμοποιείται θεραπευτικά κατά της κατάθλιψης και της μελαγχολίας. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των αναπνευστικών διαταραχών και έχει ευεργετική δράση στο συκώτι κι στον θυρεοειδή στις πιο χρυσαφί αποχρώσεις του. Κατάλληλο και για το σπίτι, σε όλους τους χώρους, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τους συνδυασμούς που προτιμάτε.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟ
Το πράσινο στις ανοιχτές του αποχρώσεις, ανήκει και αυτό στα ζεστά χρώματα και θεωρείται το χρώμα της ευθυμίας. Αυξάνει τη ζωτικότητα και έχει διεγερτική δράση όπως και το κόκκινο.

ΤΑ ΨΥΧΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: Έχουν ηρεμιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΟΥΡΟ
Φορέστε το πράσινο το θεραπευτικό όταν έχετε ανάγκη από ηρεμία, γαλήνη και ισορροπία. Στις πιο σκούρες αποχρώσεις του ανήκει στην ψυχρή γκάμα των χρωμάτων και είναι ωφέλιμο σαν αντιβακτηριδιακό και απολυμαντικό. Χρησιμεύει στο ρίξιμο του πυρετού, στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο και στην ηρεμία και ευθυμία, όταν βρίσκεστε σε κατάσταση επαγρύπνισης.

ΜΠΛΕ
Είναι το χρώμα που αντιτίθεται στο κόκκινο και αποτελεί σύμβολο ηρεμίας, γαλήνης και χαλάρωσης. Είναι το κατ’ εξοχήν αντιφλεγμονώδες χρώμα, φορέστε το σε περίπτωση αϋπνίας, υψηλής πίεσης ακόμα και υπερέντασης μετά από μια δύσκολη μέρα, έχει ευεργετική δράση χάρη στις καταπραϋντικές του ικανότητες. Μην το προτιμάτε αν βρίσκεστε σε περίοδο δίαιτας γιατί επιβραδύνει τον μεταβολισμό και ευνοεί τη συσσώρευση λίπους.

ΛΟΥΛΑΚΙ
Διακρίνεται για την καταπραϋντική του δράση, είναι στυπτκό, καθαρτικό και βοηθά στη θεραπεία των φλεγμονών.

ΜΩΒ
Στη γκάμα των ψυχρών, καταπραϋντικών χρωμάτων, το μωβ έχει την πρωτοκαθεδρία.
Φορέστε το όταν είστε υπό το καθεστώς στρες και υπερέντασης. Οργανικά εξισορροπεί το κεντρικό νευρικό σύστημα και χρησιμεύει στη θεραπεία των κρανιακών τραυμάτων και της αϋπνίας. Από ψυχολογικής πλευράς, το μωβ έχει ωφέλιμη επίδραση στα ενδοσκοπικά άτομα και τα ενθαρρύνει στο ταξίδι της εμβάθυνσης και της εξέλιξής τους αλλά και αποθαρρύνει τους υλιστές. Το μωβ διεγείρει τη δημιουργικότητα και ευνοεί τον διαλογισμό και την χαλάρωση. Μην το προτιμάτε σε περίοδο κατάθλιψης και στενοχώριας. Το μωβ ευνοεί και την απώλεια των παραπανίσιων κιλών.
Ο κόσμος των χρωμάτων είναι παγκόσμια αναγνωρισμένος και όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι χρωματικές ενδυματολογικές μας  επιλογές  εκφράζουν το χαρακτήρα και τις διαθέσεις μας, η επιλογή των χρωμάτων στο χώρο μας ενεργοποιούν, χαλαρώνουν και έχουν πολλά ψυχολογικά οφέλη.

Χρωματίστε τις μέρες σας και τη ζωή σας και απογειώστε τη διάθεση και την ζωτικότητά σας!
http://www.diaitaplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου