banner 3

crowl

e xamogela: για όσα μπορούν να μας κάνουν να χαμογελάμε, να μας εντυπωσιάσουν , να μας προβληματίσουν. Μια κουβέντα ανάμεσα μας , χωρίς ήχο μα με φωνή ικανή να σπάσει την σιωπή μας! Ένα blog φτιαγμένο με όσα κουβαλά η ψυχή μας και απ΄ όσα το βλέμμα αρπάζει.. Εδώ σε τούτο το blog που όλοι οι καλοί χωράνε περιμένουμε να μοιραστούμε μαζί σας οτιδήποτε σας αφορά και θέλετε να δημοσιευθεί, σχόλια, απόψεις, νέα σας, ακόμη και τις πιο απλές σκέψεις σας. Ακόμη και αν νιώθετε πως θίγεστε από κάποια ανάρτηση μας ή για ότι άλλο θέλετε. Δεν έχετε λοιπόν, παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας μας mail στην παρακάτω διεύθυνση: Nikibest112@gmail.com Τέλος, επισημανουμε οτι η αναρτηση θεματων απο αλλους ιστοτοπους δεν σημαινει αυτοματα και την αποδοχη μας. ..

φοντο

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΑΘΗΝΑ ΚΗΠΟΙ Festival 15-18 Ιουνίου ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ Εθνικό


"Αν η καλλιτεχνική έκφραση εκτιμηθεί ως ενεργειακό δυναμικό που μπορεί να επενδυθεί και να αποδώσει καρπούς, τότε είναι σίγουρο πως η οικονομική κρίση δεν μπορεί να καταβάλει τον δραστήριο καλλιτεχνικό κόσμο.

Το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο, που φτιάχτηκε από πολλές ανεξάρτητες ανήσυχες καλλιτεχνικές ομάδες, προσπαθεί εδώ κι ένα χρόνο να συλλέξει, να οργανώσει και να διοχετεύσει αυτήν την ενέργεια σε νέες εναλλακτικές πολιτιστικές δομές,όπως είναι το ετήσιο πρόγραμμα'' Κήποι της Αθήνας'' που κλείνει τον πρώτο του κύκλο με το'' Athens GardensFestival ''.

Ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο του 2012 στον Εθνικό κήπο και μετά από οκτώ (8) δράσεις και σε άλλους κήπους της Αθήνας, επιστρέφουμε με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στο'' Athens Gardens estival '' των ίδιων των καλλιτεχνών, που προσφέρουν απλόχερα την δημιουργική τους έκφραση στην Αθηναϊκή κοινωνία και τους τουρίστες της Αθήνας.

Καμία καλλιτεχνική ομάδα ή καλλιτέχνης δεν πληρώνεται για την συμμετοχή του. Είμαστε όλοι εναλλακτικοί επενδυτές καλλιτεχνικής ενέργειας και χτίζουμε μια νέα πολιτιστική πλατφόρμα που θα μπορεί στο μέλλον να φιλοξενήσει κι άλλους πολλούς νέους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα μπορεί να αποτελέσει τουριστική υπεραξία για την Αθήνα, αλλά κυρίως που από τις 15 Ιουνίου θα δώσει χαρά και έμπνευση στην κοινωνία μας.

Δέκα (10) μουσικά σύνολα, ανάμεσά τους τρεις (3) ορχήστρες και επιπλέον πέντε (5) ομάδες παραστατικών τεχνών θα φωλιάσουν για τρία απογεύματό-βραδα στον υπέροχο και φιλόξενο Εθνικό κήπο.

Το ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμά μας'' Κήποι της Αθήνας'' και το'' Athens Gardens φεστιβάλ '' χρειάζονται ΤΗΝ Αγάπη Των Αθηναίων ΓΙΑ ΝΑ γίνουν σημείο αναφοράς Της πολιτιστικής   ταυτότητας Της σύγχρονης Αθήνας.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αθηναίων και τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές μας που αγκάλιασαν το δίκτυο από την γέννησή του. "

Μάριος Στρόφαλης

Εμπνευστής και συντονιστής του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου και του Athens Gardens Festival .


Πρόγραμμα


ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

6.30 μ . μ .


Duo Καπρίτσια

Αφιέρωμα στη Λατινική Αμερική

Η Κλεοπάτρα Κυρτάτα (φλάουτο) και η Αθανασία Νικολακοπούλου (κιθάρα) μας ταξιδεύουν στο τάνγκο του Piazzolla, σε χορούς της Βραζιλίας και της Αργεντινής. Έκτακτη συμμετοχή στα κρουστά από τη Μαριλένα Νιάγκου

7.30 μ.μ.

Carousel 
Ένα ταξίδι από την Ελλάδα έως την Ιβηρική Χερσόνησο
 
Με ταραντέλες και λαϊκά τραγούδια της Ιταλίας, πολυφωνικά τραγούδια της Κορσικής, της νότιας Γαλλίας, μελωδίες της Ισπανίας και της Ελλάδας οι Carousel ταξιδεύουν Στη   Μεσόγειο   ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ λιγο Εως ΤΗΝ Πορτογαλία. Τραγουδάνε για τον έρωτα, την ξενιτιά, τη λύπη, τη χαρά, την ομορφιά των μεσογειακών τόπων 

Φαίνη Νούσια: τραγούδι, κρουστά
ΜαριαλέναΣπίνουλα: τραγούδι, κρουστά
Μάκης Παπαγαβριήλ: τραγούδι, κρουστά, κιθάρα, μαντολίνο
Σταύρος Κατηρτζόγλου: κιθάρα
Γιάννης Γεωργαντέλης: ακορντεόν, κιθάρα
Νίκος Ψαριανός: τραγούδι, κοντραμπάσο

8.30 μ.μ.

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
"Διδώ και Αινείας"

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την όπερα του Henry Purcell «Διδώ και Αινείας" σε μορφή κοντσέρτου.
Συμμετέχουν η Χορωδία του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (διευθυντής Μιχάλης Οικονόμου) και το φωνητικό σύνολο Motectum (διευθυντής Γιάννης Βρυζάκης).
Ο Μιχάλης Οικονόμου έχει τιμηθεί με έντεκα βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, έχει διευθύνει όλες τις ελληνικές ορχήστρες και πολλές ορχήστρες του εξωτερικού, ενώ τα έργα του έχουν παιχτεί με μεγάλη επιτυχία ανά τον κόσμο.   Είναι μόνιμος αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και πρόσφατα εξελέγη καλλιτεχνικός διευθυντής και πρώτος μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ.

Τ ους σολιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Εβίτα Πετράκη, Βασίλης Κωστόπουλος, Ρωξάνη Παπαδημητρίου, Δήμητρα Κωτίδου, Γιάννης Βρυζάκης. 

Μουσική Διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου


ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

6.30 μ.μ.

Αντώνης Μπατσάκης τενόρος
Η Όπερα συναντάει την Τζαζ, τον Τσαϊκόφσκι και το Χατζιδάκι

Μέσα στην καρδιά της πόλης μας, σε μια συναυλία για φωνή και πιάνο, θα ταξιδέψουμε και θα ερωτευτούμε. Σε αυτό το σύντομο ταξίδι θα περάσουμε από την Ναπολιτάνικη κουλτούρα σε ήχους πιο Τζαζ και από τον Ρώσικο ρομαντισμό σε ρέτρο μελωδίες τελειώνοντας με την Μαγική πόλη του Χατζιδάκι, υπενθυμίζοντας έτσι σε όλους πως "... μια πόλη σαν και αυτή πεθαίνει, ζει κι ' αλλάζει μαγεμένη ... "

Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου πιάνο

Ε.Το Σελλοί Serenata Donizetti Canzone Napoletana Curtis Μη tiscordardime Wright GeorgeForrest Strangerin Paradise .Chaplin Smile , Τ Τσαϊκόφσκι Νύχτα Russian δημοτικό τραγούδι : Μόνο μια φορά, . Γιαννίδης: Πέρσι τέτοιο καιρό, Μ.Χατζιδάκις: MαγικήΠόλη
7.30 μ.μ.

Εθνικό Ωδείο
Ιδρυτής: Μανώλης Καλομοίρης, 1926

Αμέρος

Το σύνολο εγχόρδων « Hellenic Musica Viva »
ΜΕ ΤΗΝ Λουντμίλα Λιμόροβα

Αφιέρωμα στον Α ntonio Vivaldi
 

H "Hellenic Musica Viva" δημιουργήθηκε το 1998 με πρωτοβουλία της σολίστ βιολιού και καθηγήτριας του Εθνικού Ωδείου Λουντμίλα Λιμόροβα, η οποία το διευθύνει. Το μουσικό αυτό σύνολο απαρτίζεται από 14 μέλη και στο διάστημα των δέκα ετών παρουσίας του έχει δώσει πολλές συναυλίες.   Στο μουσικό αυτό σχήμα συμμετέχουν ο κλαρινετίστας Ηλίας Δεμιρτζόγλου, καθώς και μερικοί από τους πιο ταλαντούχους και βραβευμένους μαθητές και αποφοίτους του Εθνικού Ωδείου και του Ωδείου Αναγέννηση της τάξης της Λ.Λιμόροβα στο βιολί και στη μουσική δωματίου.
Σολίστ: Παναγιώτης Νικολάκης & Κυριάκος-Μάριος Ζυγούρης

VivaldiConcerto για 2 Βιολιά και Ορχήστρα inlamin .
Vivaldi «Οι 4 Εποχές»

Βμέρος
 
Οι «Κιθαριστές του Εθνικού Ωδείου»
Mε ΤΟΝ Βαγγέλη Μπουντούνη

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι 


Ο διεθνούς φήμης σολίστ Βαγγέλης Μπουντούνης, γνήσιος εκπρόσωπος της μεγάλης του Εθνικού Ωδείου κιθαριστικήςσχολής δημιούργησε το 1986 τους « Κιθαριστές », ορχήστρα με την οποία δίνει όλα αυτά τα χρόνια πολλές συναυλίες ( Ωδείο Ηρώδου Αττικού , Λυκαβηττό , Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.λπ.).
Ο βασικός κορμός που αποτελεί την «Ορχήστρα των Κιθαριστών» προέρχεται από την μεγάλη Δεξαμενή της Σχολής της Κιθάρας του Εθνικού Ωδείου. Όπως γνωστό ΕΙΝΑΙ ΤΟ Εθνικό Ωδείο Η. υπήρξε αιτία Το συγκρότημα ΝΑ θεωρούμε ΣΗΜΕΡΑ Πως Η. σχολή Της Κιθάρας ΣΤΗΝ Ελλάδα ΕΙΝΑΙ Μιά ΑΠΌ τις ΔΥΟ Η. Τρείς σημαντικότερες σχολές παγκοσμίως .
 


ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

6.30 μ.μ.

Triaccordo

Το Triaccordo θα σας συναντήσει στον πιο ρομαντικό κήπο της Αθήνας και θα περπατήσει μαζί σας στα μονοπάτια του υπό τους ήχους των Joseph Haydn (Sonata No.5 για φλάουτο, βιολί και βιολοντσέλο και το Λονδίνο Trio σε Ντο μείζονα Νο.1) και Καρλ Stamitz ( Τρίο σε σολ μείζονα για φλάουτο, βιολί και τσέλο). 

Δέσποινα Σπαή: φλάουτο
Στέλλα Ζιοπούλου: βιολί 
Μιχάλης Κοντός:, τσέλο

7.30 μ.μ.

Αcapella φωνητικό σύνολο  8tetto

Ένα μουσικό ταξίδι που περνά από πολλά είδη μουσικής κι εξερευνά διαφορετικά στυλ, εποχές και χώρες. Το ταξίδι ξεκινά και τελειώνει με παραδοσιακά μικρασιάτικα και δωδεκανησιακά τραγούδια επεξεργασμένα για χορωδία από τον Γ.Κωνσταντινίδη. Περ. ιλαμβάνειμεσαιωνικά ευρωπαϊκά Τραγούδια ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ Σύγχρονα Ξένα Τραγούδια. Στο κυρίως μέρος του προγράμματος θα ακουστούνευαγγέλια και σπιρίτσουαλ.  



Πετράκη Εβίτα, σοπράνο
Δεληγιάννη Πένυ, σοπράνο 
Μάλαμα Σοφία, άλτο
Τζίτζικα Αντωνία, άλτο
Πακάκης Σταμάτη, τενόρο
Ζιάζιαρης Νίκος, τενόρο
Φαρής Αλέξανδρος, μπάσο
Καπάνταης Ηλίας, μπάσο

Μουσική προετοιμασία: Αλέξανδρος Φαρής

8.30 μ.μ.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ Τόξο ΤΟΥ Νίκου ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ Ορχήστρα Canto Mediteraneo



"Ένα μουσικό ταξίδι από την Πόλη στην Ήπειρο"
 

Ο Νίκος Παπακώστας με την ορχήστρα C α ντο Mediteraneo , που αποτελείται από κορυφαίους έλληνες και ξένους σολίστ σε ένα μουσικό ταξίδι στο Ανατολικό Ελληνικό τόξο, που ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη, το Αιγαίο και την Κρήτη. Έτσι αρμονικά δεμένα με παραμύθια της λαϊκής μας παράδοσης θα ακουστούν τραγούδια που προέρχονται από τα βάθη των αιώνων. Θ α εκτελεστούν αποσπάσματα ΑΠΌ ΤΑ Έργα ΤΟΥ συνθέτη, που γνώρισαν διεθνή αποδοχή, όπως Βαλκάν , Μυστικός Εσπερινός, Ταξί ΔΙΑ ΚΑΙ Όνει ρα καθώς ΚΑΙ ΤΟ Λαϊκό ορατόριο ΤΟ Γεφύρι Της Άρτας ΠΟΥ ανέβηκε ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Πρώτη εκτέλεση ΣΤΟ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει συμπεριληφθεί ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ Της Compagnia d 'Opera Italiana.

Η Cantomediterraneo, ορχήστρα παραδοσιακής και σύγχρονης μεσογειακής μουσικής ιδρύθηκε από τον συνθέτη Νίκο Παπακώστα σε συνεργασία με την Opera Compagnia d 'Italiana ΚΑΙ ΤΟΝ Μαέστρο Antonello Gotta. 

Luminita Makave ι: IViolin
Άρης Λαμπάτος: ΙΙ Βιολί  
Lise Schaefer Viola 
Δημήτρης Κοτταρίδης: Celo 
Σταύρος Παργινός: μαντόλα
 ώστας Γεωργάκης: ακορντεόν 
Δημήτρης Αλεξίου: τζουρα και μπουζούκι

Τραγουδούν: Λυδία Σέρβου και ΣουσάναΤρυφιάτη, ΜατούλαΠάντζιου
Έκτακτη συμμετοχή Νάντια Καραγιάννη


ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

6.30 μ . μ .

El Duo De Dos
Παραδοσιακό Αργεντίνικο Tango la parillia από την περίοδο του Μεσοπολέμου και μετά

Κώστας Βλαχόπουλος: χρωματική φυσαρμόνικα
Λάμπρος Καρκανόπουλος: κιθάρα


7.00μ.μ.

'' Επιμελητήριο Αθηνών Ensemble 2012''

Το'' Επιμελητήριο Αθηνών Ensemble 2012'' δημιουργήθηκε από τον σολίστ κιθάρας Μ.Σουρβίνο. Τα μέλη του συνόλου είναι επαγγελματίες πτυχιούχοι κ 'διπλωματούχοι μουσικοί με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα και διακρίσεις σε πανελλήνιους κ' διεθνείς διαγωνισμούς, συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες. Είναι ένα σύνολο με πλούσιο ηχόχρωμα που καλύπτει ένα ρεπερτόριο υψηλών απαιτήσεων από την μπαρόκ εποχή μέχρι την σύγχρονη μουσική σκηνή.

Μιχάλης Σουρβίνος: κλασική κιθάρα, ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ
Βαγγέλης Λούτας: Βιολί
Μαρία Χαικάλη: Κλασική κιθάρα
Δήμητρα Ρούτη: Κλασική κιθάρα
Χριστόδουλος Μπενετάτος: φλάουτο, Κλασική κιθάρα
Κατερίνα Καρυώτη: Κλασική κιθάρα
Χριστίνα Τηλιγάδα: αναγεννησιακό Λαούτο
Έλσα Παπέλη: βιολοντσέλο

JeanBatisteLully Vivaldi Handel Vivaldi Bach Piazzolla Albeniz , Μ.Χατζιδάκις,   Μ. Σουρβίνος,
αλλιτεχνικήεπιμέλεια: Μ.Σουρβίνος


8.00μ.μ.

Το Duo Fina παρουσιάζει τα  « Φίνα Film Songs "

Ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Αμερικάνικου και Ελληνικού κινηματογράφου της "χρυσής εποχής" της μεγάλης οθόνης μέσα από τη λυρική "ματιά" των δίδυμων τενόρων Γιάννη και Τάκη Φίνα. Οι δύο λυρικοί καλλιτέχνες έχουν επανειλημμένως εντυπωσιάσει το κοινό, με τις εξαιρετικές τους φωνητικές και πιανιστικές ικανότητες, αλλά και με τα ιδιαίτερα μουσικά shows που πραγματοποιούν, με έντονα τα στοιχεία της ανατροπής, της έκπληξης και του χιούμορ.

Τα αδέρφια Φίνα έχουν χαρακτηριστεί ως οι παγκοσμίως μοναδικοί δίδυμοι τενόροι και πιανίστες με κοινή καλλιτεχνική καριέρα και πραγματοποιούν ως ντουέτο ανατρεπτικές εμφανίσεις που ξεσηκώνουν κοινό και μουσικοκριτικούς.

8.30 μ . μ .

Μάριος Στρόφαλης Quartet - European Taxim Ι ΙΙ

Guest  Καλλιόπη Βέττα



Τ α Ε ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ TAXIM ΕΙΝΑΙ νοσταλγικές περιηγήσεις   ΣΕ «πολιτισμικά λιμάνια των λαών της νότιας Ευρώπης».Χαμπανέρα, Μεσογειακό τανγκό, Σμυρνέϊκο μπολέρο, Nuevotango , Αιγαιοπελαγίτικος Μπάλος, Ν ouvelle JazzFrancaise , Ανδαλουσιανή Μπαλλάντα, φλαμένκο , ταραντέλλα και το λυρικό μεσογειακό βαλς σχηματίζουν το ταξιδιάρικο παζλ που συνέθεσε ο Μάριος Στρόφαλης, ένας πολυβραβευμένος συνθέτης κινηματογράφου, με μεγάλη δισκογραφία και πολλά soundtrack ταινιών, τηλεοπτικών σειρών και θεατρικών παραστάσεων. Το κουαρτέττο του είναι ένα μουσικό σύνολο, με έντονο κινηματογραφικό, νότιο-ευρωπαϊκό στίγμα, που φέτος έκλεισε δέκα χρόνιασυνεχούς παρουσίας σε εναλλακτικές μουσικές σκηνές, θέατρα και συναυλιακούς χώρους.
Η συνεύρεση με την ιδιαίτερη Καλλιόπη Βέττα για το κουαρτέτο του Μάριου Στρόφαλη είναι πάντα μια πρόκληση, καθώς τους δυο καλλιτέχνες ενώνει η αγάπη για την Μεσόγειο.

Μάριος Στρόφαλης: πιάνο

Βαγγέλης Βεργωτής: ακκορντεόν

Alfredo Shtuni : βιολί

Α λέξανδρος Μποτίνης: βιολοντσέλλο 


Καθ. 'όλη τη διάρκεια του τετραημέρου φεστιβάλ θα συμβαίνουν δρώμενα παραστατικών τεχνών από τις επαγγελματικές ομάδες της σχολής τσίρκου Circus Dayz , ιδρυτικού μέλους του Athens Art δίκτυο.  

ΤΟ Πρόγραμμα ΘΑ παρουσιάσει Η. Ηθοποιός Μαργαρίτα Αμαραντίδη .


Ημερομηνίες: 15/06/2013 - 18/06/2013
Περιοχή: Αθήνα
Τόπος: Εθνικός κήπος, Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 1
Ωρ. Λειτ: Σάββατο-Τρίτη: 18:00 - δύση του ηλίου.
Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Κεντρική Σκηνή βραδινή ΑΠΌ Λεωφόρο Αμαλίας ΣΤΟ «Αστέρι». Απογευματινή εναλλασσόμενη σκηνή σε σκιερά σημεία στο κέντρο του κήπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου